Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Prizori koji se beleže u trenutku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 05. 2009.

Izvor: Pregled

Prizori koji se beleže u trenutku


U galeriji New Moment do kraja juna 2009. trajaće izložba „Betina fotografija godine“ na kojoj je prezentirano 74 fotografije sa VI Međunarodnog konkursa koji od 2004. godine organizuje beogradska novinska agencija Beta.

Na ovogodišnji konkurs pristigla je 501 fotografija iz 14 zemalja jugoistočne Evrope koje je „potpisalo“ 118 autora, što je rekordna zainteresovanost u šestogodišnjoj istoriji konkursa. Fotografije su stigle iz Bugarske, Rumunije, BiH, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Rusije, Grčke, Ukrajine, Mađarske, Azerbejdžana i Srbije.

S obzirom da Betin konkurs ima takmičarski karakter, petočlani žiri (Vjekoslav Skledar iz Zagreba, prošlogodišnji pobednik „po funkciji“ predsednik i članovi Zoran Jovanović -„Večernje novosti“, Andrej Isaković „Alo“, Aleksandar Anđić „Vreme“ i Nenad Petrović iz Bete) nagradili su četvoricu autora: Belu Šandelskog iz agencije AP Mađarska, za fotografiju „Georgia 02“ (Pobednik konkursa za 2009. godinu i nagrada od 1.000 evra), Nebojšu Rausa iz „Blica“ za fotografiju „Sudbina“ (druga nagrada 750 evra) i Srećka Niketića iz agencije Kropiks Zagreb za fotku „Poplava“ (treća nagrada 500 evra).

Specijalna priznanja su dobili: Nebojša Raus - nagrada medijske organizacije jugoistočne Evrope SEEMO za najbolji rad na temu ljudskih prava, Srećko Niketić nagradu ERSTE banke za najduhovitiju fotografiju i Paun Paunović, fotoreporter agencije Kropiks Zagreb, nagradu Telekoma Srbija, generalnog sponzora konkursa „Betina fotografija godine“, za sportsku fotografiju, (fotka pod nazivom „Hrvatska -Nizozemska“).

Na izloženim fotografijama autori su zabeležili događaje koji su dramatično menjali društvenu situaciju (agresija Rusije na Gruziju, domonstracije po balkanskim gradovima), najatraktivnije sportske događaje (Letnja olimpijada u Pekingu), prirodne katastrofe, široku paletu događanja od živinarske klanice, do radova na autoputu.

R. O. D.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi