Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Promena Zakona o oglašavanju za pola godine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 05. 2009.

Izvor: Danas

Promena Zakona o oglašavanju za pola godine


DANAS SAZNAJE

Beograd - Ministarstvo kulture će ovih dana uputiti Vladi Srbije zahtev da se na sledećoj sednici razmatra predlog o definisanju mera za pomoć medijima, kako bi Vlada naložila resornim ministrima da u roku od 15 dana dostave Ministarstvu kulture svoja mišljenja u vezi s tim predlogom, saznaje Danas.

Prema informacijama našeg lista, jedino su ministarstva ekonomije i trgovine dostavila svoja mišljenja Ministarstvu kulture. Interesantno je da je Ministarstvo trgovine navelo da će uzeti u obzir predloge za pomoć medijima, ali da će tek do kraja godine najverovatnije biti izmenjen Zakon o oglašavanju.

Podsetimo, medijska udruženja predlažu da se reklamiranje žestokih pića i duvanskih proizvoda dozvoli u jutarnjim časovima na radio stanicama. Naime, Ministarstvo kulture nedavno je poslalo resornim ministarstvima rada, finansija, trgovine i ekonomije predloge medijskih udruženja i organizacija u cilju lakšeg prevazilaženja svetske ekonomske krize, koja je pogodila i srpske medije.

J. Diković

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi