Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Devojkama sve novinarske počasti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 05. 2009.

Izvor: Danas

Devojkama sve novinarske počasti


Beograd - Nagrada za štampano, radijsko i televizijsko novinarstvo „Borivoje Mirković“, koju dodeljuje Fakultet političkih nauka, uručena je juče studentkinjama FPN. Za novinski članak nagrađene su Maja Ivanković i Tamara Zlajić za tekst „Kad jaganjci utihnu“, koji se bavi nasiljem nad ženama.

Nagradu za radijski rad dobila je Milka Domanović za reportažu „Medom protiv mraka“ o specijalnoj školi za decu sa oštećenim vidom „Veljko Ramadanović“, dok su u konkurenciji za televizijski prilog sa radom „Jugo“ pobedile Nataša Krsmanović i Bojana Ranković.

- Produkcija studenata novinarstva raste iz godine u godinu i po broju radova, ali i po kvalitetu. Mnogi od pristiglih radova na ovaj konkurs mogli bi po kvalitetu da se nađu i u profesionalnom fondu svih medija - navodi Rade Veljanovski, profesor FPN. Na konkurs je pristiglo više od 20 radova. U obrazloženju žirija navodi se da ovogodišnju produkciju odlikuju „širok spektar tema, moderan način obrade ,zanimljivi sagovornici i profesionalan pristup u istraživanju“.

B. C.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi