Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Milanović podobnima duplirao stanove?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 05. 2009.

Izvor: Dnevnik

Milanović podobnima duplirao stanove?


Suđenje nekadašenjm direktoru Radio-televizije Srbije Dragoljubu Milanoviću zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj u vezi sa dodelom stanova zaposlenima u toj medijskoj kući trebalo bi da se nastavi saslušanjem svedoka danas u Okružnom sudu u Beogradu.

Milanović se tereti da je mimo stambene komisije, bez odgovarajuće rang-liste i bez pisane saglasnosti glavnih urednika, dodeljivao stanove u zakup zaposlenima u RTS-u, izmeđ u ostalih i onima koji su ih već imali. Na taj način on je „drugom pribavio protivpravnu imovinsku korist od 38 miliona dinara, a 53 osobe su dobile sporne stanove“ - stoji u optužnici.

Okružno tužilaštvo tereti Milanovića da je, od 4. septembra 1996. do 21. avgusta 2000, u Beogradu, kao generalni direktor RTS-a, zloupotrebio službeni položaj, dodeljujući stanove i stambene kredite „deficitarnim kadrovima“ i tako drugome pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Milanović u požarevačkom zatvoru „Zabela“ izdržava desetogodišnju zatvorsku kaznu zbog pogibije 16 radnika RTS-a tokom NATO bombardovanja, a kazna mu ističe 1. septembra 2012. godine.

Tanjug

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi