Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Veliki radio, velikog grada
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 05. 2009.

Izvor: Blic - Beograd

Veliki radio, velikog grada


Izložba povodom dvadesetog rođendana Radija B92, koja je juče otvorena ugaleriji „O3one“, kroz postavku radio prijemnika, fotografija, džinglova islogana... podsetiće na ključne trenutke nekada alternativne omladinske lokalneradio stanice, a danas najslušanijeg radija.

Pre dve decenije džingl koji je označavao početak centralne informativne emisije Radija B92 mogli su da čuju samo stanovnici šireg centra Beograda,danas je B92 najslušaniji radio. Izložba „Veliki grad ne bi bio veliki bez...“samo je početak proslavlavljanja dve decenije postojanja.

Ekipa radija sutra će, na dan rođenja „devedesetdvojke“, emitovati program iz Pionirskog parka.

- Radićemo program čitav dan iz prikolice od šest ujutro pa do pet po podne. Biće i gostiju. Svi koji budu zainteresovani da dođu da nam čestitaju, da malo popričaju, da se posluže, mogu da svrate i pogledaju izložbu - priča Gorica Nešović, direktorka radijskog programa, dodajući da je radio živi organizam i da je posle dvadeset godina bitno sačuvati duh.

Izložba u „O3onu“ nije imala „standardno otvaranje“, a traje do 23. maja. Čine je radio prijemnici, od tranzistora do digitalnih uređaja, koje su slušaoci ustupili.

- Ideja je bila da se podsetimo kako su nekada izgledale zvučne kutije. Uređaji su stari i po pola veka, ali ima i savremenijih modela. Kako je B92 postao radio koji slušate, gledate, čitate, dodirujete...ispričaće video materijal sa spotovima i džinglovima, fotografijama. Naravno, tu je i popularni mikrofon, radijski zaštitni znak - kažu u galeriji.

Rođendanska proslava nastavlja se i u Noći muzeja, 16. maja. Posetioci izložbe, od 18 do dva časa iza ponoći, moći će da učestvuju u akciji „Svi vas gledaju“ tako što će donesti svoje fotografije i okačiti ih u prostor galerije.

Antrfile : Unikatni prijemnici

Ukupno 46 radio prijemnika je izloženo i svi su jedinstveni i različiti. Modeli su stari i po pola veka, ali ima i savremenijih modela iz devedesetih godina. Marke „Filips“, „Schaub lorenc“, „Ei Niš“, „Tehnika Kula“, „Hitači“, „Šarp“,„Panasonik“, „Standard“, „Sokl“, „Elta“, „Kama kraun“, „Kraun“, „Dorota“,„Kalipso“, „Roud star“... podsetiće kako se nekada slušao omiljeni radijski program, a najvećim dimenzijama isticaće se prijemnik star preko 20 godina, koji je doneo Marko Nikolić.

S. Šulović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi