Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kivni ali plaćaju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 05. 2009.

Izvor: Večernje novosti

Kivni ali plaćaju


PREDSEDNIK saveta Republičke radiodifuzne agencije vladika Porfirije pohvalio je juče građane kako u sve većem broju plaćaju pretplatu za RTS.

Mnogi gledaoci programa javnog servisa, međutim, još su kivni, jer je u krizna vremena pretplata poskupela. Tako za gledanje programa RTS domaćinstva, umesto pređašnjih 387, od aprila plaćaju 434 dinara. Obrazloženje - usklađivanje sa indeksom rasta cena na malo.

Reakcije javnosti na poskupljenje, bar sudeći prema komentarima koje su čitaoci ostavljali na sajtovima medija ili internet forumima, bile su burne. Neprestane reprize serija, previše reklama, što je neprimereno javnom servisu, manjak obrazovnog, a višak komercijalnog programa - neke su od glavnih zamerki posetilaca foruma i sajtova medijskih kuća na program RTS.

Ipak, vladika Porfirije, u ime RRA, koji je nadležan za rad upravnog odboraRTS, tvrdi da je naplata pretplate u Beogradu iznad 80 odsto “uprkos krizi”.

- Bez obzira na poskupljenje pretplate, imamo paradoksalnu situaciju. Naime, naplata TV pretplate je od uvođenja pa donedavno bila u stalnom padu, a evo proteklih meseci desilo se naprosto jedno čudo. TV pretplata je i pored povećanja dostigla naplatu 81 odsto u Beogradu i gotovo u svim gradovima Srbije imamo veći procenat naplate - izjavio je vladika.

Ubiranje više novca od pretplate, po njegovom mišljenju, pomoći će javnom servisu u periodu ekonomske krize, kada je smanjen priliv od marketinga.

Antrfile : DUŽNICIU

SREDINAMA koje su siromašnije od Beograda, posebno na jugu Srbije, pretplata se naplaćuje u znatno manjem procentu. Zato je veliki broj građana koji su, pošto nisu mogli ili nisu hteli da izmire obaveze prema javnom servisu, dobili sudske pozive zbog dugovanja.

PRENOSI

GOVOREĆI o otkupu prava RTS za trogodišnji prenos Lige šampiona, vladika Porfirije je naglasio da on neće da bude plaćen od pretplate. Kazao je da “sasvim slučajno zna da RTS neće iz postojećeg budžeta izdvojiti za plaćanje Lige šampiona i da je ona otplaćena preko marketinga”.

I. Mićević

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi