Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dimitrije Davidović - aktuelan i danas
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 04. 2009.

Izvor: Blic

Dimitrije Davidović - aktuelan i danas

Dimitrije Davidović - aktuelan i danas

Obeležavajući 220 godina od rođenja Dimitrija Davidovića, Udruženje novinara Srbije organizovalo je juče u međunarodnom pres centru skup na temu „Doprinos srpskog novinarstva razvoju demokratije od „Novina serbskih“ 1813 do savremenih tokova“.

Zato su i izlaganja na ovom skupu bila podeljena u dve osnove grupe: istorijske - jer je još mnogo toga iz života i rada pisca prvog srpskog Ustava iz 1835. godine ostalo bez pouzdanih tumačenja i savremene – pošto se neka zbivanja na akutelnoj medijskoj sceni mogu povezati sa tradicijom, čiji je Davidović rodonačelnik i kao prvi izdavač i kao prva žrtva cenzuje i kao prvi novinar koji je došao u sukob sa moćnicima na vlasti...

Kako bi se na dostojan način obeležio ovaj jubilej, čitave godine biće organizovane prigodne manifestacije, a krajnji cilj je osnivanje Muzeja srpske štampe u Muzeju – kući Ribnikara i trajno podsećanje na Davidovića, rekonstrukcijom njegove rodne kuće u Zemunu.

B.R.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi