Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Toranj u punoj visini do kraja avgusta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 04. 2009.

Izvor: Danas

Toranj u punoj visini do kraja avgusta


Predstavnici države, grada i RTS-a posetiće danas radove na ponovnoj izgradnji avalskog tornja na desetogodišnjicu njegovog rušenja u NATO bombardovanju 29. aprila 1999. godine.

Kako za Danas najavljuje Mirko Popović, šef gradilišta, trenutno je ostalo da se betonska konstrukcija nekadašnjeg, ali i budućeg simbola Beograda izdigne još 20 metara nakon čega će uslediti montaža čelične konstrukcije i televizijske antene.

Prema njegovim rečima, na gradilištu konstantno radi između 70 i 80 radnika kako bi toranj dobio svoju konačnu visinu od 204 metra do kraja avgusta ili početka septembra, što u mnogome zavisi od vremenskih uslova.

Naime, samo zbog lošeg vremena radovi kasne oko tri meseca, ali kada konstrukcija bude završena ostaće lakši deo posla uređenja i zanatskih radova na tornju. Popović napominje da su radovi u početku bili usporeni jer toranj u prvih 35 metara ima najsloženiju konstrukciju što je iziskivalo često menjanje oplate i izlivanje najsavremenije mešavine betona. On dodaje da će novi toranj biti istovetan starom, s tim što je građen modernom tehnikom.

R. V. B.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi