Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  I radio „Fokus” gubi dozvolu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 04. 2009.

Izvor: Politika

I radio „Fokus” gubi dozvolu


Zbog višemesečnog neplaćanja naknada za emitovanje programa, do sada su u Srbiji bez dozvole ostale četiri televizije i jedna radio-stanica, a svi su izgledi da će im se pridružiti i jedan nacionalni emiter.

Reč je o Radio„Fokusu” protiv kojeg je u toku postupak za oduzimanje dozvole zbog višemesečnog dugovanja Republičkoj radiodifuznoj agenciji. Goran Karadžić, zamenik predsednika Saveta RRA, kaže da se situacija neprestano menja, svakog dana neko izmiri dugovanja, ali pojave se i novi dužnici.

Ne želeći da se obaveze nagomilavaju više meseci, posle čega ih je teže namiriti, RRA blagovremeno šalje opomene dužnicima. Oni koji su ostali bez dozvola za etar snalaze se tako što program emituju preko kabla kao što je slučaj sa SOS kanalom.

Pojavljuju se i sumnje da će oduzimanje dozvola uticati da se u etru poveća broj piratskih stanica. Neki, doduše nezvanično, već sada tvrde da je broj „pirata” veći nego pre konkursa RRA na kojem su podeljene nacionalne, regionalne i lokalne dozvole.

– Nema govora o generalnom povećanju broja piratskih stanica. Pre početka konkursa 2006. godine procenjivano je da u Srbiji program emituje 1.500 stanica, a sada imamo 467 emitera sa legalnim dozvolama i postoji možda oko 50 nelegalnih. Prave podatke jedino ima Republička agencija za telekomunikacije –kaže Karadžić.

M Petrić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi