Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Protest novinara borske televizije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 04. 2009.

Izvor: Politika

Protest novinara borske televizije

Protest novinara borske televizije
Bor – Novinari Televizije Bor izdali su saopštenje kojim optužuju rukovodstvo ovog medija da je prekršilo Zakon o radiodifuziji time što je, bez nadoknade, dozvolilo direktan prenos izborne skupštine Opštinskog odbora pokreta „Živim za Bor“, koji je deo pokreta „Živim za Krajinu“, na čijem čelu je zaječarski gradonačelnik Boško Ničić.

Osim direktnog prenosa, emitovane su i specijalne emisije posvećene izbornoj skupštini i Ničićevom pokretu. U saopštenju se naglašava da je osim Zakona o radiodifuziji, koji zabranjuje reklamiranje političkih organizacija van predizborne kampanje, prekršen i statut JP „Štampa, radio i film“ (u čijem sastavu je i lokalna televizija) u kome piše da ovo preduzeće ima nestranačku programsku orijentaciju.

Novinari borske televizije navode da su kršenju zakona i statuta kumovali član Opštinskog veća Saša Mirkovića, čelnik borskog ogranka Ničićevog pokreta,direktor Televizije Bor Budimir Milutinović i v. d. glavnog i odgovornogurednika Radiša Milosavljević, koji je, u odgovoru na saopštenje novinara,naveo da po Zakonu o radiodifuziji ima pravo da proceni koji su događaji odšireg interesa za građane i da li treba da budu prenošeni uživo.

S. Todorović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi