Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Spahiu podnela ostavku u RTK zbog odbijanja njenog predloga za suspenziju Gervale
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 07. 2024.

Izvor: www.kosovo-online.com

Spahiu podnela ostavku u RTK zbog odbijanja njenog predloga za suspenziju Gervale

Vršilac dužnosti generalnog direktora RTK Zana Spahiu podnela je ostavku nakon što je odbijen njen predlog za suspenziju jednog od direktora u javnom servisu Riljinda Gervale, koji je, prema tvrdnjama urednika vesti Jetona Musljiua, izvršio pritisak da se emituje tekst "Slobodne Bosne" o uticaju Srbije na dva kosovska medija, Nacionale i Periskopi, saznaje Reporteri.

U međuvremenu, predsednik Upravnog odbora RTK Besnik Boljetini istakao je da je formirana specijalna komisija za rasvetljavanje slučaja emitovanja spornog teksta.

"Ohrabrujem komisiju da se što pre pozabavi ovim slučajem i da izađe sa stručnim i objektivnim izveštajem i predloži Upravnom odboru dalje Korake", rekao je Boljetini za Reporteri. 

Na pitanje da li će Riljind Gervala biti otpušten, Boljetini objašnjava da Upravni odbor ne može preduzeti ni jednu akciju bez predloga izabrane komisije.

"Imam utisak da se ne razumete, vi iz spoljnih sistema, kako funkcionišu odlučivanja u RTK. Idealno bi bilo da su kao u privatnom sektoru. Odbor ne može preduzeti ni jednu akciju bez predloga. U ovom konkretnom slučaju, odbor ne može ništa da preduzme, a da svoj posao ne predstavi već imenovana komisija", pojasnio je Boljetini.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi