Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vučić: "Novosti" baštine i čuvaju ćirilicu i donose proverene informacije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 10. 2023.

Izvor: Tanjug, RTV

Vučić: "Novosti" baštine i čuvaju ćirilicu i donose proverene informacije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je večeras svečanoj akademiji povodom 70 godina "Večernjih novosti" i tom prilikom istakao da su "Novosti" ozbiljne novine koje donose proverene informacije.

"Da ne zaboravimo da je to jedna od retkih novina koja baštini i čuva naše ćirilično pismo i uvek sam srećan kada mogu da prisustvujem ovakvim događajima jer ovakvih 70 godina svakako jesu istorija", rekao je Vučić.

On je, govoreći o predstojećem učešću na Forumu "Pojas i put" rekao da je poseta Kini veoma važna u trenucima koji nisu nimalo laki.

Vučić je najavio važne susrete i potpisivanje važnih sporazuma sa Kinom, ''ali i bilateralne susrete sa predsednikom Kine Si Đinpingom i Van Hu Ningom, kineskim Kisindžerom".

"Potpisaćemo dokumente o sveukupnoj saradnji, slobodnoj trgovini, što je od posebnog značaja za našu zemlju i kliring juan za naše banke. To su temeljni sporazumi, a biće važnih saobraćajnih i infrastrukturnih sporazuma", objasnio je Vučić.

Vučić je, govoreći o opoziciji koja se žali na izborne uslove, ukazao na hajku koja se protiv njega vodi u opozicionim medijima.

"Svako od njih misli da je mnogo pametniji i čudom se čudi što ga narod neće", naveo je Vučić.

Vučić je rekao da je nezapamćeno i nezabeleženo da se opozicioni mediji raduju merama protiv bilo koga u sopstvenoj zemlji.

Glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti" Milorad Vučelić je naveo da kroz čestitke od raznih državnih zvaničnika i javnih ličnosti, "Novosti" dobijaju potvrdu da vredi ono što rade u vremenima koja nisu sklona istinitom informisanju.

"Stalno se kaže da su 'Novosti', koje se štampaju na ćirilici i na sve načine čuvaju srpski jezik, narodne novine sa neskrivenim nacionalnim predzankom, težnjom ka sabornosti, mediji koji čvrsto stoji na srpskom stanovništvu", rekao je Vučelić.

Dodao je da "Novosti" čine mnogo, radeći na prostorima na kojima žive Srbi.

"Novosti su jedini srpske novine koje izlaze u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, raspolažu moćnom dopisničkom mrežom koja pokriva, ne samo celu Srbiju, već se proteže od Moskve, preko Pariza, Brisela, Zagreba, Podgorice, Banjaluke, Rima i Skoplja", ukazao je Vučelić.

Patrijarh Porfirije je uputio čestitku "Večernjim novostima" u kojoj je naveo da je kroz čitanje tih novina uvideo da su njihovi urednici i novinari uvek baštinili profesionalne vrednosti.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je u čestitki da su ''Novosti'' za svo ovo vreme profesionalnim i istinitim izveštavanjem učinile da uživaju visok ugled svih čitalaca.

Ministar odbrane Miloš Vučević je u čestitki naveo da su ''Novosti'' podređene čitaocu, ali ne po cenu senzacionalizma.

Čestitke su uputili i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar finansija Siniša Mali, ministarka kulture Maja Gojković, ministarka zdravlja Danica Grujičić, kao i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Episkop Bački Irinej je u svojoj čestitki poručio da sedamtesetogodišnji jubilej ''Novosti'', "nije žižak koji tinja, nego jako svetilo u doba današnjeg novinarstva".

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je u čestitki rekao da je kvalitet na kojem "Novosti" insistiraju, prepoznat kod čitalaca iz Republike Srpske koji su im ukazali poverenje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi