Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Prva televizija civilnog sektora na Balkanu, koju su pokrenule žene, obeležava 15 godina rada
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 10. 2023.

Autor: N. K. Izvor: Danas

Prva televizija civilnog sektora na Balkanu, koju su pokrenule žene, obeležava 15 godina rada

Petnaest godina uporne borbe za nezavisno i profesionalno novinarstvo obeležiće TV Forum u Prijepolju, prva TV stanica civilnog sektora na Balkanu koju su osnovale žene.

To je i prva TV stanica, podsećaju u redakciji, koja je svoje programe počinjala sa: „Dobar dan, građani i građanke”, pa su se svi pitali „šta će im to “građanke”, kad smo svi “građani”?

„Danas, posle 15 godina, najsrećniji smo zbog epiteta “problem medij”, koji smo tokom godina dobili, kako nas naši sugrađani/ke od milošte zovu“, ističu u toj redakciji.

Taj epitet su zaslužili, kako objašnjavaju, jer se „nisu libili da izveštavaju o problemima sugrađana/ki, da traže odgovore i rešenja, da “pitaju više”, da “kopaju dublje”, ma koliko bilo teško, a bilo, je“, kažu“, „veoma teško“.

„Danas se mediji u Srbiji nalaze u teškom položaju, posebno lokalni. I zato nam je ovaj jubilej, naših prvih 15 godina, još značajniji“, poručuju iz TV Forum.

Važnu godišnjicu, udruženje Forum žena Prijepolja, čija osnivačica je dugoodišnja novinarka i urednica Mileva Mališić, koje je pokrenulo TV Forum, obeležiće konferencijom „Mediji u Srbiji – kontrolori ili poslušnici“.

Konferencija će se održati u subotu, 21.oktobra, u 10 časova u hotelu IN Zlatar.

Na tom skupu, govoriće se o medijskim slobodama, kao uslovu za poštovanje ljudskih prava i demokratizacije društva, rodno osetljivom jeziku u medijima između zakonske obaveze i „branitelja“ jezika, kao i o medijima civilng sektora i njhovom značaju, nakon čega će se usvojiti zaključci.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi