Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Javno informisanje na bugarskom jeziku - tema okruglog stola u Dimitrovgradu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 10. 2023.

Autor: Ljubomir Filipov Izvor: Južne vesti

Javno informisanje na bugarskom jeziku - tema okruglog stola u Dimitrovgradu

O trenutnoj situaciji informisanja na bugarskom jeziku, kao i o mogućim predlozima koji će doprineti kvalitetu tog informisanja u budućnosti, govoriće se na okruglom stolu “Javno informisanje na bugarskom jeziku”, koji će se u sredu, 11. oktobra održati u Dimitrovgradu.

Na otvaranju okruglog stola govoriće Jan Bratu, šef Misije OEBS-a u Srbiji, Petko Dojkov, ambasador Republike Bugarske u Srbiji i Slaviša Milanov, predsednik Udruženja Emblema.

Prisutnima će se obratiti i generalna sekretarka NUNS-a Tamara Filipović Stevanović, viša savetnica u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija Borka Rajšić, predsednik Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Stefan Stojkov, većnik za obrazovanje i informisanje Opštine Dimitrovgrad Dejan Milev i glavni i odgovorni urednik internet portala FAR Petar Videnov.

Teme lokalnog i informisanja na jezicima manjina izuzetno su važne za medijsku scenu u Srbiji, a pogotovo u onim krajevima gde, u većoj meri, žive predstavnici manjinskih zajednica - kažu organizatori.

U radu okruglog stola učestvovaće generalni konzul Republike Bugarske u Nišu Dimitar Canev, a pozvani su i predstavnici elektronskih, pisanih i internet medija na bugarskom jeziku iz Dimitrovgrada, Bosilegrada i Niša.

Moderator skupa, koji će se održati u Edukativno-obrazovnom centru od 11 sati, biće novinar Vremena Nedim Sejdinović.

Skup zajednički organizuju Internet portal FAR i Misija OEBS-a u Srbiji, u saradnji sa Nezavisnim udruženjem novinara Srbije i uz podršku Ambasade Republike Bugarske u Beogradu.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi