Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Hrvatski novinar Domagoj Margetić štrajkuje glađu ispred Ambasade Srbije u Zagrebu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 10. 2023.

Autor: M. Čonjagić Izvor: Danas

Hrvatski novinar Domagoj Margetić štrajkuje glađu ispred Ambasade Srbije u Zagrebu

Hrvatski istraživački novinar Domagoj Margetić, objavio je u ponedeljak 9. oktobra, na svom X nalogu da stupa u štajk glađu ispred Ambasade Srbije u Zagrebu.

Kao razlog za štrajk glađu Margetić navodi to što mu Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i Aleksandar Vulin, direktor BIA, ne dopuštaju da uđe u Srbiju.

Ispred srpske ambasade u Hrvatskoj, Margetić je okačio plakat sa svojom fotografijom preko koje su prelepljeni natpisi „Ko je ubio Vladimira Cvijana?“ i „Ko je ubio Olivera Ivanovića?“.

Podsetimo, Domagoj Margetić je uhapšen 15. juna na graničnom prelazu Batrovci kada je krenuo na promociju svog najnovijeg izdanja knjige „Krvave balkanske milijarde“, koja je trebalo da bude održana u beogradskom Medija centru.

Margetić je na promocije knjige trebalo da predstavi i istraživanje dokumentacije nekadašnjeg visokog funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Vladimira Cvijana.

Za zabranu ulaska u Srbiju direktno je okrivio predsednika Aleksandra Vučića, optuživši ga da se upravo plaši do „onoga što mu je ostavio Cvijan“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi