Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Urednici portala KoSSev Tatjani Lazarević nagrada »Katarina Preradović« za 2023. godinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 10. 2023.

Izvor: Fondacija „Katarina Preradović“

Urednici portala KoSSev Tatjani Lazarević nagrada »Katarina Preradović« za 2023. godinu

Nagrada Fondacije „Katarina Preradović“, za profesionalni integritet, izuzetnost, nesebičnost i hrabrost dodeljuje se ove godine Tatjani Lazarević, urednici portala KoSSev, jer je u izuzetno teškim okolnostima uspela da sačuva profesionalnost, objektivnost i analitičnost u cilju zaštite javnog interesa.

U znak sećanja na Katarinu Preradović (1972 -2015), izuzetnu i plemenitu novinarku i urednicu Blica i nedeljnika NIN, koja je dosledno tragala za istinom, Fondacija »Katarina Preradović« će po sedmi put dodeliti godišnju nagradu na dan obeležavanja Kaćinog rođendana, u utorak 10. oktobra u 13 sati, u Dorćol platzu, Dobračina 59, Beograd.

Tim povodom organizujemo tribinu na temu “Napadi na novinare na Kosovu i povodom krize na severu Kosova“ na kojoj će govoriti Tatjana Lazarević (KoSSev) i urednici i novinari medija koji se konstantno nalaze pod pritiskom i napadima režima (Danas, N1, Krik, Fonet, Insajder).

Fondacija »Katarina Preradović« dodeljivanjem ove nagrade želi da istakne i podrži novinare koji beskompromisno rade u interesu društva, štiteći i otkrivajući istinu. Nagrađujemo i podržavamo pojedince koji hrabro, po cenu lične bezbednosti, stoje kao brana etičnosti, slobode i težnje da se živi u uređenom i pravednom društvu.

Dosadašnji dobitnici nagrade “Katarina Preradović” su Marko Somborac (Blic), Predrag Blagojević (Južne vesti), Tamara Skrozza (Fonet), Vuk Z Cvijić (NIN), Ana Lalić (Nova), Dragana Pećo (Krik) i Ivana Gordić Perc (Voice). 

Fondacija »Katarina Preradović« osnovana je pre sedam godina, a među osnivačima Fondacije su članovi njene porodice, Katarinine kolege i prijatelji, dugogodišnji urednici i novinari uglednih beogradskih redakcija i članovi Saveta za borbu protiv korupcije.

Sedište Fondacije je u prostorijama NUNS-a u Beogradu. Rad Fondacije je neprofitan, zasnovan na prikupljanju donacija, sponzorstava, dobrovoljnih priloga i poklona.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi