Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dodeljene nagrade "Zlatno pero" Društva novinara Vojvodine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 07. 2022.

Autor: Tanjug, RTV Izvor: RTV

Dodeljene nagrade "Zlatno pero" Društva novinara Vojvodine

Društvo novinara Vojvodine (DNV) dodelilo je u Novom Sadu svoje godišnje nagrade "Zlatno pero" za doprinos srpskom novinarstvu

Dobitnici nagrada "Zlatno pero" DNV za postignute rezultate u 2021. godini su novinar Večernjih novosti, Tanjuga i Dnevnika Đorđe Vukmirović; autor emisije "Znanje - imanje" na RTS-u Jasmina Nikitović Stojičić; novinar i producent iz Čačka Gvozden Nikolić i pokretač lista na srpskom jeziku i predsednik udruženja Srba u Slovačkoj Stane Ribič.

Uz reči da svaka nagrada prija i da je još vrednija kada dolazi od kolega, novinar sa dugogodišnjim iskustvom, Vukmirović kaže da novinarstvo u Srbiji uopšte prolazi kroz težak period.

"Posle romantičarskog perioda u kojem su novinari tragali za informacijama i ostavljali čitaocima, slušaocima i gledaocima da sami donose zaključke, prethodnih godina svedoci smo da predstavnici naše profesije prenose unapred pripremljene istine iz političkih ili drugih centara moći. To nije dobro, ali mislim da neće još dugo trajati i da će se novinari i profesija vratiti na dobar put", rekao je Vukmirović za Tanjug.

Nikolić kaže da će nagrada "Zlatno pero" stajati na istaknutom mestu u njegovoj vitrini, pored sretenjskog ordena od predsednika Srbije i priznanja Takovski orden Grada Čačka.

"Radeći ovaj posao, proputovao sam Srbiju uzduž i popreko, upoznao mnogo dobrih ljudi, ali i sve naše mane, stekao prijatelje i to je najvažnije u ovom našem poslu. Nagrada od prijatelja iz Vojvodine mi mnogo znači", kazao je Gvozden Nikolić.

Nakon svečanosti održana je i Izborna skupština Društva novinara Vojodine na kojoj je za predsednika u još jednom mandatu izabran Petar Kočić, novinar-dopisnik Radio Beograda.

Prema Kočićevim rečima, pandemija kovida je sprečila DNV da realizuju sve što su planirali u prethodnom periodu, ali da je bilo stvari na koje su ponosni, a to je pozicioniranje udruženja na medijskoj sceni Srbije, kao i uspostavljanje međunarodne saradnje.

"Povezali smo se sa kolegama iz Rusije, Belorusije i Bugarske i to je nešto na šta smo ponosni, a važno je reći da smo radili i na tehničkom opremanju kako bismo kolegama bez stalnog zaposlenja omogućili da realizuju svoje projekte i da na taj način nešto i zarade. Plan nam je da i u narednom periodu nastavimo sa tim aktivnostima", izjavio je Kočić.

Danas su u amfiteatru novosadskog Spensa takođe ustanovljeni i novi Upravni i Nadzorni odbor i Sud časti, a na izbornoj skupštini DNV bilo je prisutno dvadesetak članova ovog udruženja.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi