Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  U Apatinu odbijen Šveljov ovogodišnji medijski projekat
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 05. 2022.

Autor: Branko M. Žujović Izvor: Suboticke.rs

U Apatinu odbijen Šveljov ovogodišnji medijski projekat

Komisija ovoga puta ocenila da „nije zastupljen inovativni element i novinarsko-istraživački pristup“, da je „neadekvatna preciznosti razrađenost budžeta“ i da „nema predviđene usklađenosti sa prijektnim aktivnostima“

Medijska komisija Opštine Apatin ove godine je odlučila da ne podrži projekat firme „Video kreativa tim“ Milana Švelja koja je lane u pomenutoj opštini, Subotici, Somboru i Novom Sadu na konkursima dobila oko 55.000 evra.

Medijsku komisiju u Apatinu ove godine činili su Bojan Nikolić iz Subotice, kao predstavnik Udruženja „Društvo novinara Vojvodine“, Martina Velez ispred Saveza udruženja „Asocijacija radio-televizija Srbije“ i Milanka Popović, predstavljena kao novinarka IPC „Kula“, koja je ranije u radu medijskih komisija, pored ostalih i u Subotici, učestvovala kao predstavnica PROUNS-a i Asocijacije radio-televizija Srbije na čijem je čelu Vladan Stefanović, vlasnik Televizije Subotica.

Za razliku od prošlog puta, kada je Šveljovom projektu u Apatinu dodeljeno 900.000 dinara, komisija je ove godine ocenila da „nije zastupljen inovativni element i novinarsko-istraživački pristup“, da je „neadekvatna preciznosti razrađenost budžeta“ i da „nema predviđene usklađenosti sa prijektnim aktivnostima“.

Šveljo je vrednost svog projekta u Apatinu ove godine procenio na 6.000.000 dinara, zatraživši od Opštine polovinu pomenute sume, ali nije dobio ni dinar.

Sajt Subotičke.rs je tokom proteklih nedelja obelodanio konkursnu dokumentaciju koja svedoči da je firma „Video kreativa tim“, osnovana u vreme raspisivanja prošlogodišnjih medijskih konkursa, sav novac koji je na njima dobila prosleđivala preduzećima i organizacijama čiji su zastupnici povezani sa medijskim konkursima, kao neposredni učesnici i članovi komisija, razmenjujući sa njima fakture za istovetne usluge. 

Stranica "Video kreativa tima" na Jutjubu

Osim toga, pomenuta Šveljova firma je navodnu uslugu šminkanja, kostimiranja i maskiranja u okviru svog prošlogodišnjeg subotičkohg proijekta firmi „V Production“ Vladana Stefanovića platila 320.000 dinara, što znači da je ukupan projektni trošak za 20 kratkih medijskih projekata, do kojih niko za sada ne može da dođe, procenjen na 640.000 dinara.

Emisija „Video kreativa tima“ iz prošlogodišnjeg subotičkog konkursa, navodno prikazane na Televiziji Subotica, niko od anketiranih Subotičana nije mogao da se seti, njihove kopije nisu priložene uz dokumentaciju kojom je projekat pravdan, a Vladan Stefanović i Milan Šveljo su odbili da nam pomenute kopije dostave na uvid.

Jedini dokaz da su emisije zaista snimljene i emitovane za sada je pisana potvrda Stefanovićevog preduzeća VTV d. o. o. da su pomenuti prilozi emitovani na Televiziji Subotica.

Najviše novca na ovogodišnjem konkursu u Apatinu dobila je Televizija Apatin (ukupno 4.500.000 dinara), „Stefan street“ d. o. o. (1.100.000), Udruženje građana „Ja volim Kolut“ Vanje Đekić (1.000.000) i Novosadska televizija (1.000.000 dinara). Stefanovićevo preduzeće VTV d. o. o. ove godine u Apatinu je za projekat „Kroz Apatin“ dobilo 500.000 od traženih 1.125.000 dinara.

U Apatinu je ove godine dodeljeno 10.400.000 dinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi