Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Profesionalac – Zoran Jovanović – Mačak
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 05. 2022.

Autor: RTS Izvor: RTS

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:40

Profesionalac – Zoran Jovanović – Mačak

Sigurno znate one situacije – gde živite i radite sa osobama koje su tu, pored vas, u nekom sličnom poslu i sve se podrazumeva. Pomažu vam, znate da su talentovani i vredni, ali su iza objektiva. Tako i nastaje ova emisija koja me navodi da Zorana Jovanovića – Mačka izdvojim od drugih fotoreportera.

Godinama je u ovoj profesiji, imao je izložbe svojih radova više puta…

Tih je, nenametljiv, uvek spreman da ode na događaj bez pogovora i odgovori zadatku.

Njegove fotografije obilaze svet, kao svedoci svega što nam se događalo i što je bilo oko nas.

Učio je zanat kod lokalnog fotografa, a počeo je u „Pančevcu“, kada je to kako kaže „bila ozbiljna novina“. Radio je sa velikim imenima – Aleksandrom Petkovićem, Batom Grbićem, Milivojem Milivojevićem. Radio je velike projekte – seriju „Vuk Karadžić“, „Iskušenje đavola“ Živka Nikolića i sarađivao sa svetskim agencijama: Rojters, Gama, Sipa Press, Unicef.

Izlagao je više puta, bez neke pompe. Za ovo snimanje morao je da uzme slobodan dan i odvoji vreme, jer ga novine „Novosti“, u kojima radi, šalju na događaje iz minuta u minut.

Upoznajem mu porodicu, ulazim u njegov dom u oazi Pančeva, odakle svakog jutra dolazi u Beograd na zadatak koji sledi, i ni dan-danas ne zna kako će mu izgledati radni dan.

Njegova mirnoća i odmerenost dolaze iz njegovog doma, u kome sam se osetila van vremena i svih profesionalnih jurnjava i potvrdila još jednom da je dom najveća zaštita od svega.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi