Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Obeležen dan Medija centra "Odbrana"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 01. 2022.

Autor: Narodne novine - Niš Izvor: Narodne novine - Niš

Obeležen dan Medija centra "Odbrana"

U Domu Vojske Srbije obeležen je Dan Medija centra "Odbrana", a na svečanosti novinaru "Politike" Milanu Galoviću uručena novinarska nagrada "Ivan Marković". Galović je nagrađen je za tekst "Panciri danonoćno čuvaju nebo Srbije" koji je objavljen u "Politici" 12. avgusta 2021. godine

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji se trenutno nalazi u zvaničnoj poseti Velikoj Britaniji, uputio je čestitku povodom 24. januara - Dana Medija centra "Odbrana" u kojoj je naveo da je objavljivanjem prvog broja časopisa "Ratnik" davne 1879. godine, započeo razvoj informativne delatnosti kroz pisanu reč u okviru vojnog sistema odbrane. 

"Profesionalnim pristupom poslu, pažljivo osluškujući želje i potrebe javnosti i prateći savremene tokove u oblasti, ne samo informativne delatnosti, već i izdavaštva na najbolji način, prezentujete domaćoj ali i stranoj čitalačkoj publici opus rada Ministarstva odbrane i Vojske Srbije", napisao je ministar. 

Direktorka Medija centra "Odbrana" Biljana Pašić osvrnula se na prošlu godinu i istakla najznačajnija dostignuća. 

"Magazin 'Odbrana' dobio je prvu nagradu za najbolju fotografiju objavljenu u evropskim vojnim novinama i časopisima, koju dodeljuje Evropska asocijacija vojnih novinara EMPA, u konkurenciji vojnih glasila većine evropskih zemalja, a na Međunarodnim vojnim igrama u Ruskoj Federaciji nagrađeni smo za izložbenu postavku Specijalnom nagradom", naglasila je potpukovnik Biljana Pašić. 

Na svečanosti su uručena i priznanja najznačajnijim saradnicima - Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, Kući legata i Muzeju Jugoslavije. 

Medija centar obeležava svoj Dan kao sećanje na 24. januar 1879. godine, kada je u Srbiji izašao prvi broj vojnog lista "Ratnik", čiju tradiciju nastavlja magazin" Odbrana".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi