Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Bajden opsovao novinara nesvestan da mu je mikrofon još uvek uključen
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 01. 2022.

Autor: Hina Izvor: N1

Bajden opsovao novinara nesvestan da mu je mikrofon još uvek uključen

Američki predsednik Džo Bajden uhvaćen je u ponedeljak kako na jednom događaju u Beloj kući psuje novinara Foks njuza nakon što mu je ovaj postavio pitanje o uticaju rasta inflacije na ovogodišnje izbore za Kongres

Izlazeći sa sastanka Bajdenovog Konkurencijskog saveta, Foksov dopisnik iz Bele kuće Piter Dusi doviknuo je može li postaviti pitanje u vezi sa inflacijom i da li je to politička odgovornost.

„To je velika prednost, više inflacije“, sarkastično je odgovorio Bajden i dodao „koji glupi kučkin sin“, verovatno nesvestan da mu je mikrofon još uvek uključen.

Američke potrošačke cene u decembru su značajno porasle, zabeleživši najveći godišnji rast inflacije u gotovo četiri decenije.

Niti sat vremena nakon incidenta, Bajden je novinara navodno pozvao na mobilni telefon i objasnio mu da "ono nije bilo ništa lično".

Bajden je pre godinu dana položio zakletvu uz obećanje da će zauzeti čvrst stav prema svakom i najmanjem znaku nepristojnosti među članovima svoje administracije.

"Ako ikada budete radili sa mnom i čujem da ste se prema kolegama odnosili s nepoštovanjem i nipodaštavanjem, obećavam vam da ćete istoga časa dobiti otkaz, bez ikakvih ako i/ili ali. Svako ima pravo na poštovanje i dostojanstvo", kazao je Bajden saradnicima prilikom virtuelne ceremonije.

Bajdenov prethodnik, republikanac Donald Tramp, bio je poznat po verbalnim napadima na novinare.

Dusi dugo prati Bajdena i često mu postavlja skeptična i kritička pitanja. Konzervativno naklonjen Foks njuz kritički se odnosi prema Bajdenu i demokratama.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi