Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Proglašeni najbolji na konkursu za kratku novinsku priču „Milivoje Ilić“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 01. 2022.

Autor: Reč naroda Izvor: Reč naroda

Proglašeni najbolji na konkursu za kratku novinsku priču „Milivoje Ilić“

„Reč naroda“ gotovo četvrt veka raspisuje konkurs za kratku novinsku priču u znak sećanja na novinara Milivoja Miću Ilića koji je svojim perom obeležio specifične novinarske forme satkane humorom i finom satirom, a koji se u večni život preselio avgusta 1999. godine.

 

Na konkurs raspisan u decembru 2021. godine stigle su 22 priče. Prema odluci žirija i shodno propozicijama, za najbolju novinsku priču proglašen je naslov „Kamen za na glavu“ autora Branislava Docina iz Požarevca. Priča o našim naravima u kojoj je apostrofirana „poslovna“ snalažljivost sa dovoljnom dozom ironije, zaslužila je pažnju žirija i odluku o prvoj nagradi.

Drugu nagradu dobio je autor priče „Kafa“, Golub Jašović iz Kragujevca. Kafa, sastavni deo naše svakodnevice, zajedničko vreme za tugovanje i radovanje, za sećanje, ispričana na književni, ali i novinarski, faktografski način.

Trećenagrađena je priča „Put“ Zorke Stojanović iz Malog Crnića. Priča malo „beži“ od stvarnosti i u trenutku liči na ljubavnu. Nagoveštava kao izbor iskonsku ljubav prema životu.

Zbog kvaliteta pristiglih priča, tročlani žiri, Tatjana Živković, Svetlana Evkovski i Dragana Deurić  doneo je odluku da pažnju zavređuju još dve zanimljive priče, „Rimski šlem i keltska brvnara“ Tomislava Đokića iz Skorice kod Ražnja  i „Beogradska slatka avantura“ Ane Stjelje iz Beograda.

Nagrađene i pohvaljene priče biće objavljene u nedeljniku „Reč naroda“.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi