Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Plaćaju pretplatu i Srbiji i BiH
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 02. 2009.

Izvor: Kurir

Plaćaju pretplatu i Srbiji i BiH


Priboj - Iako žive na teritoriji Republike Srbije i po tome bi trebalo da su njeni punopravni građani, meštani sela Sjeverin u opštini Priboj prinuđeni su da televizijsku pretplatu plaćaju i javnom servisu Srbije, ali i susedne Bosne i Hercegovine.

Pošto struju dobijaju iz Srbije, Sjeverinci bi preko tih računa pretplatu trebalo da plaćaju Radio-televiziji Srbije. Sa druge strane, kako su zbog blizine susednog grada telefonske linije u selu povezane na centralu u Rudom, meštanima pograničnog sela, uz račun za telefone, obračunava se i pretplata za javni televizijski servis BiH.

Da čitavo ovo zamešateljstvo bude još veće, plaćanje pretplate susednoj državi, za razliku od svoje, i ima nekog smisla jer u selu imaju sliku bosanskih televizija, dok je plaćanje pretplate RTS samo bacanje para, jer ovo područje, koje je u kanjonu Lima, i ne prima signal Radio-televizije Srbije.

Ovo selo, koje je pre petnaestak godina postalo svetski poznato zbog ratnih strahota i otmice i ubistva meštana Bošnjaka, od Rudog deli samo Lim, između sela i susedne države nema granične rampe, carine ni policijske kontrole, pa je utisak da selo više pripada BiH nego Srbiji.

- Javni servis Srbije traži da plaćamo uslugu koju ne koristimo. Godinama molimo i tražimo da se ovaj problem reši. Država Srbija i Radio-televizija Srbije insistiraju da plaćamo pretplatu, a ništa ne čine da stvore tehničke uslove da pratimo program RTS. Opomene zbog neplaćanja TV pretplate već stižu, a mi ćemo iz sela, ako se mora, svi kolektivno u zatvor, drugog rešenja nema - kaže Ivan Ivanović, odbornik iz Sjeverina u SO Priboj.

Z.Š.





Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi