Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  IFJ: Srpski političari da se uzdrže od svakog oblika nasilja nad novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 12. 2020.

Autor: Nikola Radišić Izvor: N1

IFJ: Srpski političari da se uzdrže od svakog oblika nasilja nad novinarima

Generalni sekretar Međunarodne federacije novinara (IFJ) Antoni Belanger rekao je, upitan o napadima poslanika Srpske napredne stranke na novinare N1 i Nove S, da su takvi napadi na novinare sramni.

"Ti napadi političara na nezavisne medije i novinare u Srbiji su sramni i pokazuju kako sloboda medija može biti loše tretirana kada novinari pokušavaju da prenesu istinu i dokumentuju je. Pozivamo srpske političare da se uzdrže od svakog oblika nasilja nad novinarima i da poštuju član 19 deklaracije o ljudskim pravima", rekao je Belanger.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je jutros ocenila da su poslanici Srpske napredne stranke, koji su vređali novinare N1 i Nova S u Skupštini Srbije, pogrešili i dodala da se predsednik naprednjaka Aleksandar Vučić u četvrtak izvinio u ime stranke.

Podsetimo, iz skupštinskih klupa se prethodnih dana moglo čuti da su TV N1 i TV Nova S "antidržavna konstrukcija", "antisrpski mediji", "strani plaćenik, domaći izdajnik", da "postju polako neregistrovane političke partije" i da je njihovo ponašanje "apsolutno antidržavno".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi