Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vlada usvojila akcioni plan za Medijsku strategiju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 12. 2020.

Izvor: FoNet

Vlada usvojila akcioni plan za Medijsku strategiju

Vlada Srbije saopštila je danas da je usvojila Akcioni plan za sprovođenje strategije razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji od 2020. do 2025. godine, u periodu 2020–2022. godine.

Kako se navodi, strategijom je predviđeno donošenje dva akciona plana radi ostvarivanja predviđenih aktivnosti - za prvi akcioni plan predviđeno je da se donese za period od 2020. do 2022. godine, a za drugi za period od 2023. do 2025. godine.

Nakon isteka perioda važenja prvog trogodišnjeg akcionog plana biće izrađen izveštaj o rezultatima njegovog sprovođenja i realizaciji aktivnosti predviđenih planom.

U saopštenju se dodaje da će Ministarstvo kulture i informisanja rukovoditi primenom Akcionog plana, implementacijom Medijske strategije, kao i izradom seta novih medijskih zakona.

Cilj strategije je unapređenje sistema javnog informisanja koji garantuje slobodu izražavanja, slobodu medija, bezbednost novinara, medijski pluralizam, razvijeno medijsko tržište i osnaženu medijsku profesiju, istakla je Vlada.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi