Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nova zgrada RTV-a otvara mogućnosti za nove vidove saradnje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 10. 2020.

Izvor: RTV

Nova zgrada RTV-a otvara mogućnosti za nove vidove saradnje

Rukovodstvo Matice srpske, na čelu sa predsednikom te najstarije srpske književne, kulturne i naučne institucije prof. dr Draganom Stanićem, razgovaralo je danas, sa generalnim direktorom pokrajinskog javnog servisa dr Miodragom Koprivicom o nastavku dugogodišnje saradnje i mogućnostima za njeno proširivanje u savremenim uslovima koje pruža nova zgrada na Mišeluku. Sastanku su prisustvovali i upravnica Galerije Matice srpske dr Tijana Palkovljević Bugarski i upravnik Biblioteke Matice srpske Selimir Radulović.

Gosti Radio-televizije Vojvodine obišli su, između ostalog, tri studija, buduće deskove Informativnog programa, pojedine radijske redakcije, kao i medija centar.

"Mislim da će nova zgrada svakako uticati na kvalitet rada, koji je i do sada bio za svako poštovanje. Po mom mišljenju,sada su uslovi takvi da RTV može zamišljati napredak u svome poslu", izjavio je predsednik Matice srpske prof. dr Dragan Stanić, a zatim se i osvrnuo na dosadašnju, izuzetno uspešnu saradnju sa Radio-televizijom Vojvodine.

"Saradnja celog Matičinog sistema koji, osim Matice majke, uključuje i Biblioteku, Galeriju i Izdavački centar, teče najbolje sa Radio-televizijom Vojvodine u celom informativnom sistemu. Osim informativnih emisija koje prate naše aktivnosti, mi imamo i našu specijalnu emisiju. I ovim putem zahvaljujem RTV-u i direktoru Koprivici, što smo se par godina o tome dogovorili", dodao je Stanić.

Zadovoljstvo zbog mogućnosti za proširivanje saradnje nije krio ni generalni direktor pokrajinskog javnog servisa dr Miodrag Koprivica.

"Prijateljima iz Matice srpske pokazali smo kako izgleda nova zgrada i kako je opremljena, ali smo želeli i da pokažemo spremnost da saradnju sa Maticom srpskom podignemo na viši nivo. Dogovarali smo se o tome kako da RTV, kao javni servis, bude u službi Matice srpske i svih događaja koje ona organizuje", rekao je Koprivica.

Da podsetimo, o svakodnevnim aktivnostima Matice srpske možete se informisati u našim informativnim emisijama, emisiji "Art-erija", na sajtu www.rtv.rs , kao i u specijalnoj emisiji "Matica srpska", koja se emituje svakog poslednjeg četvrtka u mesecu na našem Prvom televizijskom programu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi