Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ispraćaj Grujice Spasovića 29. oktobra na Novom groblju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 10. 2020.

Izvor: Danas

Njegova supruga Mirjana pozvala je sve da ne kupuju cveće i vence već da taj novac uplate za lečenje naše koleginice Radmile Čolić

Ispraćaj Grujice Spasovića 29. oktobra na Novom groblju

Ispraćaj za kremaciju prvog urednika i jednog od osvivača i vlasnika lista Danas Grujice Spasovića biće održan u četvrtak 29. oktobra u 12.30 na Novom groblju u Beogradu.

Njegova supruga Mirjana pozvala je sve da ne kupuju cveće i vence već da to umesto toga taj novac uplate za lečenje naše koleginice Radmile Čolić putem Fondacije „Budi human“ na sajtu http://www.budihuman.rs/sr/korisnik/536/radmila-colic ili slanjem SMS poruke sa tekstom 536 na broj 3030, po ceni od 200 dinara.

Knjiga žalosti će od sutra 27. oktobra biti otvorena u redakciji lista Danas, gde će moći da se upišu svi koji to žele do petka 30. oktobra.

Grujica Spasović bio je prvi glavni i odgovorni urednik i jedan od vlasnika i osnivača lista Danas. Posle duge i teške bolesti preminuo je u 70. godini u Beogradu.

Spasović je bio glavni urednik Danasa od njegovog prvog broja 9. juna 1997. do 2006. godine.

Završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u beogradskom listu mladih Susret, da bi karijeru nastavio u Večernjim novostima.

Od 1980. je glavni i odgovorni urednik Omladinskih novina. Pre odlaska u Borbu, 1989, bio je jedno vreme glavni urednik revije Duga. Nakon što je Miloševićev režim peuzeo Borbu, sa većinom kolega prelazi u Našu Borbu, a nekoliko godina kasnije učestvuje u osnivanju Danasa, u kojem je glavni urednik od prvog broja.

Nakon „urednikovanja“ u Danasu postaje ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini, te se vraća u Danas u kojem se poslednjih godina bavio izdavačkom delatnošću.

Autor je knjige „Danas, uprkos njima“ (u izdanju Dan Grafa) u kojem je pisao o prvih 1.000 dana rada Danasa.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi