Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pretnje SNS TV Šabac
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 09. 2020.

Autor: D. Eraković Izvor: Danas

Pretnje SNS TV Šabac

Nakon početka emitovanja serijala TV Šabac o umešanosti jednog osvedočenog kriminalca u kriminalne radnje gde je umešan i SNS, poverenik i kandidat za budućeg gradonačelnika dr Aleksandar Pajić izneo je brojne optužbe na račun ove medijske kuće.

U emisiji TV AS, gde duže vreme funkcioneri ove stranke imaju plaćeni termin, zapretio je da će tužiti novinarku koja je radila serijal i da TV Šabac neće moći da dobija sredstva iz budžeta.

Pre svega radi se o istraživačkom novinarstvu i dokazima o debeloj umešanosti SNS u kriminalne radnje.

To je i naprednjačka osveta novinarki koja je otkrila i javno prezentovala umešanost kriminogenih grupa u izborne krađe u Šapcu.

Iako je dr Pajić, visoki državni funkcioner i specijalni savetnik ministra obrazovanja, čudi njegovo nepoznavanje finansiranja medija.

Po zakonu finansiraju se medijski projekti o kojima odlučuju predstavnici reprezentativnih novinarskih udruženja.

Poznata je praksa da gde god su naprednjaci na vlasti novac se šakom i kapom deli navijačkim medijima.

Dešava se, da na primer, veliki novac ide Informeru, Srpskom telegrafu, Alo, koji se godišnje više od hiljadu puta ogreše o Kodeks novinarstva.

Proteklih godina Šabac je bio slobodan grad, ovde se za medijske projekte izdvajalo više od 30 miliona dinara, a u komisijama su bili predstavnici reprezentativnih novinarskih udruženja.

Iako su se žalili na medijski mrak TV Šabac direktno je prenosio sednice Gradske skupštine gde su više od 80 odsto vremena koristili odbornici SNS.

Za njihove predstavnike uvek je bio otvoren poziv ove medijske kuće, ali, naravno, po novinarskim profesionalnim standardima.

No, šabački naprednjaci na svoje konferencija zovu samo režimske medije.

Bilo je i do sada nagoveštaja da će naprednjaci tužiti pojedine šabačke medije, ali nije bilo sudskih poziva.

S druge strane najnovija oslobađajuća presuda Apelacionog suda za NIN pokazuje da se primenjuje sudska praksa iz Evropske unije, dakle da su funkcioneri dužni da trpe javnu kritiku, da su novinari slobodni u iznošenju vrednosnih sudova, ali se moraju držati činjenica.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi