Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Rođendan tematskih kanala Radio Beograda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 09. 2020.

Izvor: RTS

Rođendan tematskih kanala Radio Beograda

Radio Beograd je na današnji dan prošle godine počeo sa emitovanjem četiri tematska kanala: RTS Pletenica, RTS Rokenroler, RTS Džuboks i RTS Vrteška, na internet platformi RTS Planeta. U proteklih godinu dana, programske šeme tematskih kanala zasnovane, pre svega, na kvalitetnim muzičkim sadržajima, zaživele su, i svakim danom stiču sve veći broj slušalaca.

„To su usmereni kanali. Kanal narodne muzike, tradicionalne kvalitetne muzike - RTS Pletenica, tu je i kanal pop i rok muzike Džuboks, onda nam je tu Rokenroler, i Vrteška namenjena najmlađoj populaciji. Kanali se emituju na multimedijalnoj platformi RTS Planeta", rekla je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Snežana Grujuć, rukovodilac Službe medijskih usluga Radio Beograda. 

Dodaje da su se navedeni kanali dobro pozicionirali tako što su slušaoci prepoznali kvalitet sadržaja koji se emituje.

Tematski kanali su pokrenuti u godini jubileja, kada je Radio Beograd obeležio 95 godina postojanja, a ušlo se i u proces digitalizacije bogatog Arhiva koji radio poseduje.

Očekuje se da će proces trajati godinama.

„Naš cilj je da sačuvamo sve ono što je vredno i što je u arhivu, i da ga učinimo dostupnim našim posetiocima i slušaocima i da bukvalno jednim klikom dođu do svega najkvalitetnijeg što je stvarano u dugoj istoriji Radio Beograda", dodala je Grujićeva.

Radio Beograd je unapredio i komunikaciju sa slušaocima tematskih kanala, za posetioce profila na Fejsbuku pripremio iznenađenja i poklone u vidu izdanja PGP RTS a naredne godine planirana su još četiri nova tematska kanala kao i aplikacija.

„Ovako radio pokazuje da je mlad, da je prilagodljiv, i da iz veka u vek pokazuje svoju snagu i da ti programski sadržaji dolaze do slušalaca na potpuno drugačiji i nov način", rekla je Grujićeva.

Kada je reč o digitalizaciji Arhiva, koji predstavlja pravi trezor po bogatstvu sadržaja, Grujućeva kaže da je reč o velikoj odgovornosti svih onih koji su u taj posao uključeni.

„Postoje zapisi koji su s kraja 19. ili s početka 20. veka. Mi ih preslušavamo, digitalizujemo, i prilagođavamo modernom slušaocu. Drago nam je da Arhiv više neće stajati po trezorima, već da će izaći na svetlost dana i da ćemo da prikažemo šta se sve stvaralo svih tih decenija, da ostavimo za buduće generacije sve što je vredno", zaključuje Snežana Grujić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi