Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Milion romskim medijskim zastupnicima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 02. 2009.

Izvor: Danas

Milion romskim medijskim zastupnicima


Ministarstvo kulture izdvojilo je oko milion dinara za obuku romskih medijskih zastupnika, koji će prikupljati i plasirati informacija od značaja za romsku populaciju, saopštila je državna sekretarka Nadica Momirov.

Po njoj je jedan od glavnih razloga lošeg položaja Roma (ne)mogućnost komuniciranja njihove zajednice s ostalim delovima društva.

Uloga ovih zastupnika biće da upoznaju Rome sa značajem i mogućnostima koje im pruža Dekada inkluzije Roma, kojom će Srbija predsedavati do 1. jula 2009.

Inače, u Srbiji postoji dvadesetak radio i TV stanica koje emituju program na romskom jeziku. Realizacija projekta, koji sprovodi Ministarstvo kulture, u saradnji s Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i Nacionalnim savetom romske nacionalne manjine, počela je raspisivanjem konkursa u 16 gradova Srbije. Predviđena je obuka 18 zastupnika koji se bave informisanjem i žive u sredinama gde je koncentrisan veliki broj Roma. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi