Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Napadi na ekipe RTS-a u Novom Sadu i Nišu, povređeni snimatelji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 07. 2020.

Izvor: RTS

Napadi na ekipe RTS-a u Novom Sadu i Nišu, povređeni snimatelji

Ekipa Radio-televizije Srbije napadnuta je dok je izveštavala o protestima u Novom Sadu. Dopisnik RTS-a iz Novog Sada Milan Srdić kaže da su ih pojedini demonstranti napali kada su videli mikrofon RTS-a. U Nišu je snimatelj Ivan Stambolić pogođen u glavu flašom ili limenkom.

Građani nezadovoljni epidemiološkom situacijom i radom aktuelne vlasti protestuju u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima, a deo demonstranata je ponovo izazvao nerede.

Ekipi RTS-a koja prati proteste u Novom Sadu je polomljena kamera, a snimatelju Lazaru Vukadinoviću je povređena ruka. 

Dopisnik RTS-a iz Novog Sada Milan Srdić kaže da je na trgu krenulo demoliranje Gradske kuće od strane pojedinih demonstranata i da su određeni demonstranti počeli da bacaju i baklje u Gradsku kuću.

"Videvši mikrofon RTS-a krenuli su da nas prozivaju i pitaju gde smo bili sinoć. Pokušao sam da im dam šansu da sada kažu nešto za RTS, ali nakon tog mog pokušaja iz više pravaca je krenuo napad na ekipu RTS-a, što na mene što na mog snimatelja. Najgore što je povređena ruka mog snimatelj. Sada je dobro, malo samo krvari. Kamera je potpuno razbijena", priča Srdić.

Navodi da je ekipa RTS-a i tokom dana bila sprečena da obavlja svoj posao.

"Možemo da dodamo da smo tokom dana radili razne izveštaje i da smo takođe bili od strane običnih građana napadani u smislu gde RTS bio sinoć zašto nas javni servis ne izveštava. Takođe, dok smo snimali tokom dana bili smo izloženi napadima građana i bili smo sprečeni da obavljamo svoj posao", rekao je dopisnik RTS-a. 

Kamenicama su večeras razbijena vrata na ulazu u RTV kao i ulaz u prostorije SNS-a u Stražilovskoj ulici. Jedan muškarac je povređen.

Snimatelj RTS-a iz Niša pogođen u glavu

Jedan broj građana Niša okupio se oko 19 sati ispred gradske skupštine, uz zvižduke i uzvikivanja, i blokirao saobraćaj u ulici Nikole Pašića.

Reporterka RTS-a iz Niša javila je da je snimatelj Ivan Stambolić pogođen u glavu, a kamera je polivena.

Kolege iz redakcije Južnih vesti su praktično odbranile ekipu našeg dopisništva.

Do incidenta je došlo kada je kolona demonstranata počela da se kreće od Gradskog odbora SNS-a ka KC Niš, da bi se zatim vratili u centar grada.

Tu je ekipi RTS-a bilo onemogućeno da se uključi u program.

Demonstranti su zatim stigli do sedišta niške policije gde su polomili stakla na nekoliko policijskih automobila i gađali zgradu kamenicama. Policija nije intervenisala. Kolona se u nekoliko manjih grupa razišla po gradu.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi