Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nezavisno društvo novinara Vojvodine - licemerje i dvostruki aršini
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 07. 2020.

Izvor: Ministarstvo kulture i informisanja

Nezavisno društvo novinara Vojvodine - licemerje i dvostruki aršini

Nezavisno društvo novinara Vojvodine pokazalo je u svom današnjem saopštenju za javnost šta znači nemati obraza i časti, a imati suficit licemerja i dvostrukih aršina.

Kada društveno-politički radnik koji sebe naziva novinarom ministra u Vladi nazove fukarom, onda se to sa stanovišta političkih aktivista iz NDNV i njihovih ideoloških mentora naziva slobodom mišljenja.

Kada se na izrečenu uvredu odgovori onako kako dolikuje, onda je to za CK NDNV necivilizovanost i nedopustivo ponašanje za državnog službenika, što ne iznenađuje kada je reč o politički i ideološki ostrašćenom kružoku koji sebe naziva esnafskim udruženjem, kako bi, sa nemalim brojem članova i bez valjanih profesionalnih referenci, dobio mogućnost da bude navodni borac za nezavisnost medija i slobodu govora.

Istorija je učiteljica života, ona nas je na ovim prostorima dobro podučila šta znači princip „sloboda za sebe, ne i za ostaleˮ, koji godinama promoviše NDNV uz podršku nepoznatih sponzora iz inostranstva. Društveno-političkim radnicima iz NDNV preporučujemo da se upoznaju sa svim okolnostima koje nameće jednoumlje koje afirmišu, ali i da pre nego posegnu za uvredama dobro razmisle šta takav vid komunikacije podrazumeva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi