Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Usvojen Osnivački akt Saveta za štampu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 01. 2009.

Usvojen Osnivački akt Saveta za štampu


Na sednici Upravnog odbora Asocijacije medija usvojen je Osnivački akt o formiranju Saveta za štampu. Predstavnici medijskih kuća okupljenih oko Asocijacije, doneli su odluku jednoglasno i istovremeno ovlastili Manojla Vukotića, predsednika UO da, zajedno sa predsednicima NUNS-a, UNS-a i Lokal presa potpiše akt o formiranju ovog, u oblasti samoregulacije medija, izuzetno važnog tela. Sledi svečano potpisivanje ugovora u sedištu Asocijacije medija.

Na istoj sednici Upravni odbor Asocijacije medija u proširenom sastavu razmatrao je radnu verziju nacrta Zakona o nedozvoljenom objedinjavanju i javnosti vlasništva javnih glasila.

Zajednička je ocena da ponuđeni tekst nije dovoljno prihvatljiv kao osnova za detaljnu raspravu o rešenjima koja bi trebalo da regulišu oblast prekomernog objedinjavanja i javnost vlasništva javnih glasila. Primenom predloženih odredbi bi se, umesto pospešenja i boljeg funkcionisanja medija, njihov rad u značajnoj meri komplikovao i otežavao.

Upravni odbor Asocijacije medija predložiće Ministarstvu kulture, na predstojećem zajedničkom skupu, zakazanom za 4. februar, da se sa ovim poslom zastane dok se zajednički ne iznađu bolja rešenja u ovoj oblasti, za koju članice Asocijacije inače smatraju da treba da bude zakonski regulisana.

www.asmedi.org

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi