Насловна  |  Саопштења  |  УНС тражи да се Српска листа извини новинару Будимиру Ничићу због неоснованих оптужби
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

16. 05. 2020.

Извор: УНС

УНС тражи да се Српска листа извини новинару Будимиру Ничићу због неоснованих оптужби

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује напад на дописника Гласа Америке Будимира Ничића, кога је Српска листа означила као део "ширег пакленог плана да се пољуља поверење народа у Србију, али и у Српску листу“ јер је објавио прилог о самохраној мајци из села Гојбуља на Косову и Метохији, којој је претила опасност да остане без крова над главом.

УНС је забринут због саопштења Српске листе која је Ничићеву репортажу о Милици Апостоловић и њеном петогодишњем детету оценила као „део пропагандног рата чији је једини циљ да се истисне утицај Србије са ових простора“.

УНС истиче да је колега Ничић известио о проблему породице Апостоловић преносећи чињенице и драматично сведочење да ће је за неколико дана из куће иселити комшија Албанац који је ту кућу пре шест месеци купио. Колега Ничић је проверио чињенице и пренео сведочење о обраћању Милице Апостоловић надлежним српским органима у Косовској Митровици и Канцеларији за Косово и Метохију. 

УНС подсећа да је посао новинара и медија да алармирају јавност како би надлежни решили проблеме грађана, што се у овом случају потврдило јер је након прилога емитованог на Гласу Америке породица Апостоловић одмах збринута, пронађен јој је смештај у Косовској Митровици и плаћена кирија. На потресну репортажу одмах је реаговала општина Вучитрн и њен председник Аца Мишић решио је овај проблем.

УНС указује да је о породици Апостоловић већ објављена потресна репортажа у "Вечерњим новостима", а драматичне чињенице о њеном животу и страховима, пренео је пре десет дана и портал Косово онлајн.

УНС је посебно забринут због таргетирања Ничића као "аутора пропагандног прилога" и тражи да Српска листа престане да обележава новинаре као непријатеље само зато што на видело износе проблеме људи. 

УНС очекује да се Српска листа извини колеги Ничићу.

Коментари (1)

Остави коментар
нед

17.05.

2020.

anonymous [нерегистровани] у 17:08

MORE MARKO!

E moj Ničiću, da si prvo pitao šeefa kancelarije za KiM, on bi te verovatno savetovao da preskočiš priču o Apostolovićima i tako bi izbegao epitet "neprijatelja".Ali, ako ti je kad se ne odričeš osnovnih principa profesije, svestan da prava istina uvek nekoga može i da zaboli. Zato i nemaš iz Beograda kosovski novinarski dodatak. Znam da razumeš moju ironiju i molim te izdrži jer ćeš tako biti korisniji i srpskom i albanskom narodu. Kosovske bajke i basne se ne jedu!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси