Насловна  |  Саопштења  |  УНС захтева хитно пуштање Ане Лалић на слободу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

02. 04. 2020.

Извор: УНС

УНС захтева хитно пуштање Ане Лалић на слободу

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због хапшења новинарке портала Nova.rs Ане Лалић и захтева да она хитно буде пуштена на слободу. Ану Лалић синоћ је полиција привела због чланка о недостатку заштитне опреме за здравствене раднике у Клиничком центру Војводине, на основу пријаве руководства те установе, које тврди да је чланком "узнемирена јавност и нарушен углед" КЦВ-а.

УНС још једном подсећа државне органе да ванредно стање не сме бити изговор за гушење слободе медија и позива надлежног јавног тужиоца да пусти колегиницу Лалић на слободу и одустане од даљег кривичног гоњења. УНС наглашава да је КЦВ имао могућност да демантује наводе из чланка и да није посао ни полиције ни тужилаштва да ограничавају извештавање медија и хапсе новинаре. 

УНС сматра да је недопустиво и да полиција заплењује опрему новинара и захтева да полиција хитно врати Ани Лалић компјутер и телефоне, као и да тужилаштво у Зрењанину врати камеру и телефоне екипи телевизије КТВ, која је била ухапшене прошле недеље под лажном оптужбом да се није дезинфиковала при уласку у градску кућу.

УНС подсећа све медије да јавност извештавају тачно и правовремено, без страха од притисака и да се обрате удружењу за савете и помоћ, укључујући и правну подршку.

Коментари (2)

Остави коментар
пет

03.04.

2020.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 19:23

ЛАЖНА ВЕСТ!

Дочекао сам и то, да УНС подржи лажну вест! Учинио је то, онако, изокола, тражећи да се пусти из притвора извесна Лалић, новинарка "високо тиражног" портала Нова С, која је лажно представила стање у КЦС.
Демантовао је нико други, до Вучићева телевизија Ројтерс!?
Изгледа да се председнику и запосленима баш жури да уруше УНС, као да им је дедовина. Уосталом, није ли индикативо да председник највећег новинарског удружења, у 21. веку, буде човек са ССС.

Одговори
пет

03.04.

2020.

anonymous [нерегистровани] у 16:48

kasno

Već je puštena. Ipak, izazivanje panike u ovakvom ratnom stanju u nekim drugim zemljama se tretira kao veleizdaja i tako se sudi.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси