Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Исповест Нинослава Јовановића у „Куриру“ док се трага за несталом девојчицом узнемирава породицу и јавност
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

27. 12. 2019.

УНС: Исповест Нинослава Јовановића у „Куриру“ док се трага за несталом девојчицом узнемирава породицу и јавност

Удружење новинара Србије (УНС) сматра неодговорним уређивачки потез „Курира“ да објави исповест Нинослава Јовановића за којим се интензивно трага због сумње да је отео дванаестогодишњу девојчицу, а у којoj између осталог истиче да се „не осећа кривим због својих недела“ и да му је последњи случај сексуалног узнемиравања жена „монтиран“.

УНС истиче да исповест коју је у марту ове године Јовановић дао новинару „Курир“, а коју овај лист тада није објавио, узнемирује јавност, а посебно породицу нестале девојчице.

УНС подсећа да Кодекс новинара Србије налаже новинарима да имају дух саосећања према породици и несталим члановима и да новинари треба да се уздрже од објављивања узнемирујућих и сензационалистичких садржаја, посебно у овако осетљивом тренутку.

Коментари (1)

Остави коментар
нед

29.12.

2019.

Realan [нерегистровани] у 15:40

.

Zar je i UNS deo farse?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси