Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Уједињени Арапски Емирати да објасне зашто је Дојчиновићу забрањено да уђе у ту земљу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

18. 12. 2019.

Извор: УНС

УНС: Уједињени Арапски Емирати да објасне зашто је Дојчиновићу забрањено да уђе у ту земљу

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због забране уласка у Абу Даби уреднику КРИК-а Стевану Дојчиновићу и тражи да Министарство спољних послова Србије затражи објашњење од Уједињених Арапских Емирата зашто је Дојчиновићу забрањено да уђе у ту земљу.

КРИК је саопштио да је Дојчиновић синоћ задржан на аеродрому у Абу Дабију где му је речено да је на „црној листи“, не Емирата, да је то захтев друге владе, да не може да уђе у земљу и да ће бити депортован у Србију.

На пасошкој контроли службеници су Дојчиновићу одузели путну исправу, одвели га у аеродромску полицију, узели му отиске прстију, фотографисали га и отворили досије.

Иначе, Дојчиновић је данас требало да говори у Абу Дабију на конференцији Канцеларије Уједињених нација за борбу против дроге и криминала, на панелу о сузбијању прекограничне корупције, прања новца и организованог криминала.

УНС истиче да је слобода кретања једно од основних људских права и тражи од Министарства спољних послова Уједињених Арапских Емирата да што пре омогући новинару Дојчиновићу да неометано борави у тој земљи.

УНС подсећа да је Дојчиновићу и 2015. године био забрањен улазак у Русију када је задржан на аеродрому у Москви, а затим депортован у Србију.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси