Насловна  |  Саопштења  |  Још нема одговорности пожаревачке полиције за хапшење новинара листа Данас у мају 2000.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

15. 01. 2009.

Још нема одговорности пожаревачке полиције за хапшење новинара листа Данас у мају 2000.

Удружење новинара Србије (УНС) протестује јер ни осам година од привођења и задржавања у притвору троје новинара листа Данас, Наташе Боговић, Бојана Тончића и покојног Милета Вељковића, није утврђена одговорност појединаца из полиције у Пожаревцу за то хапшење.

УНС тражи од Општинског јавног тужилаштва да се жали на јучерашњу пресуду Општинског суда у Пожаревцу којом су кривице ослобођени бивши челници пожаревачке полиције Радиша Јовић, начелник СУП-а, Велибор Ивановић, начелник Одељења криминалистичке полиције, Драган Миленковић, начелник полиције и Никола Каурин, командир станице полиције.

Бивши челници полиције у Пожаревцу оптужени су да су у ноћи 8. и 9. маја 2000. године, уочи најављеног митинга опозиције, наредили хапшење новинара.

Невероватно је да ни осам година после хапшења одговорни за затварање новинара нису кажњени.

Уместо тога, новинарка Наташа Боговић, која је била притворена, за парницу против окривљених платила је више од 50.000 динара судских трошкова.

УНС зато још једном позива тужилаштво да се на постојећу пресуду жали, како би одговорни за хапшење новинара пре осам година ипак били кажњени.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси