Насловна  |  Саопштења  |  УНС: примерено казнити нападаче на екипу РТВ Ковачица
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

19. 05. 2011.

УНС: примерено казнити нападаче на екипу РТВ Ковачица

Удружење новинара Србије (УНС) најоштрије осуђује физички напад и увреде на националној основи којима се функционер Српске напредне странке Зоран Саванов обрушио на главног и одговорног уредника РТВ Ковачица Гојка Вукадина и камермана Данијела Хајка, и тражи енергично реаговање полиције и правосудних органа.

Председник општинског одбора Српске напредне странке у Ковачици Саванов је у суботу 14. маја,уз подршку неколико људи онемогућио Вукадина и Хајка да извештавају са "Гулашијаде" у Дебељачи. Они су без икаквог повода почели да вређају екипу РТВ Ковачице, након чега је Саванов и физички насрнуо на Вукадина, пљујући га и гурајући.

Зоран Саванов је и раније насртао и вређао новинаре Радио Ковачице. Главни и одговорни уредник РТВ Ковачица Гојко Вукадин је за УНС изјавио да га је Саванов и раније вређао, претио телефоном и да се "након свега осећа несигурним".

УНС подсећа да је Гојко Вукадин извештавао о приватизацији предузећа у стечају "Мода" из Дебељаче чији је директор Саванов и верује да је позадина овог бруталног напада управо професионални рад колеге Вукадина.

УНС упозорава да су овакви "осветнички" поступци према новинарима недопустиви и да је крајње време да правосудне институције почну да примењују измењени Кривични законик којим су прописане строже казне за нападе на новинаре и медијске раднике.

УНС поручује да ће поводом овог тешког инцидента пратити поступке надлежних органа како би за напад на Гојка Вукадина и Данијела Хајка биле изречене примерене казне.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси