Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Хитно пронаћи ко стоји иза медијског линча Дарије Ранковић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

15. 07. 2019.

УНС: Хитно пронаћи ко стоји иза медијског линча Дарије Ранковић

Удружење новинара Србије (УНС) запрепашћено је увредама на интернет страници valjevskapodvala.com које су упућене ваљевској новинарки и уредници портала kolubarske.rs Дарији Ранковић и тражи да полиција и тужилаштво хитно утврде ко стоји иза овог медијског линча, како би колегиница могла да тражи правду на суду.

На порталу valjevskapodvala.com објављенa су два текста, уз монтиране фотографије, у којима се вређа Дарија Ранковић и оптужује да руши градску власт.

Како је УНС-у рекла Ранковић ово је још један сајт који служи како би је понизио и омаловажавао, као и да је вербалном насиљу изложена од 2017. године када је у програму Радио Ваљева на сваких пола сата читано писмо главног и одговорног уредника овог радија Зорана Мајдака у коме је вређана лично и професионално.

Због тих увреда Ранковић је тада против Мајдака поднела тужбу, а до данас нема судког епилога.

„Пријавила сам случај полицији да открије ко стоји иза портала, јер он није регистрован, нити има импресум. Ово је још једна интернет страница, сем kolubarski.info, на којој ме отворено пљујују“, рекла је УНС-у Ранковић.

УНС истиче да је издавач портала kolubarski.info, у коме се Ранковић оптужује да је „ваљевски лажов године“, добио новац на овогодишњем медијском конкурсу Града Ваљева.

УНС подсећа да је после претњи на друштвеним мрежама упућених дописници Н1 са Косова Зани Цимиљи полиција за само један дан открила ко иза њих стоји.

УНС очекује да и у овом случају полиција и тужилаштво делују ефикасно и одвраћајуће на сваког ко вређа особе које раде посао од јавног интереса.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси