Насловна  |  Саопштења  |  УНС и ДНКиМ: Еулекс да заштити новинаре на Косову и Метохији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

13. 05. 2011.

УНС и ДНКиМ: Еулекс да заштити новинаре на Косову и Метохији

Удружење новинара Србије (УНС) са својим регионалним огранком Друштвом новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) најоштрије осуђује јучерашње каменовање аутомобила Телевије "Мост" у Приштини.

Новинарска екипа ТВ "Мост" из Звечана извештавала је о посети шефа српског преговарачког тима Борка Стефановића када су припадници покрета "Самоопредељење" каменовали њихов аутомобил који се налазио на службеном паркингу испред Владе Косова.

Косовска полицијска служба је обавила увиђај и предложила новинарима ТВ "Мост" да скину београдске регистарске ознаке и да демолираним аутомобилом оду у Косовску Митровицу.

Нико из екипе ТВ "Мост" није повређен јер су у тренутку напада били ван
аутомобила, потврдила је новинарка ове куће Јасмина Стојковић.

УНС и ДНКиМ траже заштиту новинара и имовине медијских кућа, која се често налази на удару екстремних група, а неретко су изложени шиканирању представника званичних институција на КиМ, укључујући и полицијске службенике. УНС и ДНКиМ позивају колеге на солидарност и са жаљењем истичу да су медији прећутали овај јучерашњи инцидент.

УНС и ДНКиМ траже од Еулекса и косовских институција да буду кажњени починиоци свих досадашњих напада на новинаре, да им се омогући право на рад и слободу кретања која је због етнички мотивисаног насиља веома угрожена.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси