Насловна  |  Саопштења  |  УНС подржава штрајк запослених у РТВ Смедерево
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

26. 04. 2011.

УНС подржава штрајк запослених у РТВ Смедерево

Удружење новинара Србије и Синдикат новинара Србије подржавају штрајк запослених у РТВ Смедерево због неисплаћених зарада од почетка ове године и накнада по основу рада од јуна прошле године.

УНС и СНС истичу да је ово други штрајк РТВ Смедерево за мање од годину дана и да је у међувремену број запослених у овој медијској кући смањен са 17 на 10.

УНС и СНС траже од власника Марка Лукића да поштује права запослених, омогући нормалне услове за рад јер су у последња три месеца због неплаћених рачуна редакцији искључени фиксни и мобилни телефони.

РТВ Смедерево је правни следбеник Радио Смедерева, приватизован је у децембру 2009. године и поседује пословни простор од 600 квадратних метара у центру Смедерева. Радио Смедерево је на аукцији купио за 50 000 евра Марко Лукић, син Милана Лукића смедеревског бизнисмена који контролише и овдашњи недељник "Наш глас".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси