Насловна  |  Саопштења  |  УНС: После реакције министра Богдановића радио Контакт плус наставио рад
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

04. 04. 2011.

УНС: После реакције министра Богдановића радио Контакт плус наставио рад

Удружење новинара Србије (УНС) задовољно је брзим реаговањем министра за Косово и Метохију Горана Богдановића после којег је руководство комбината "Трепча" омогућило запосленима радија "Контакт плус" из Косовске Митровице да пренесу заробљену опрему и наставе са радом.

УНС подсећа да је обезбеђење комбината "Трепча", из чијих просторија је радио "Контакт плус" решио да се исели после седам година, у суботу забранило запосленима изношење преостале опреме неопходне за емитовање програма. Физичко онемогућавање пресељења у нове просторије обезбеђење је правдало неизмиреним четворомесечним закупом.

УНС сматра да је одлука комбината "Трепча" да на овај начин утиче на прекид програма најслушанијег радија на српском језику на КиМ недопустива, посебно имајући у виду да је закуп за простор од 70м2 овај радио плаћао 11 евра по квадратном метру више година.

Јучерашња интервенција министра Богдановића омогућила је да новинари и техничари преместе остатак опреме, која је радијско власништво, у нове просторије чиме је програм после једнодневног прекида поново покренут.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси