Насловна  |  Саопштења  |  УНС забринут због политизације пропуста на РТВ Војводина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

25. 03. 2011.

УНС забринут због политизације пропуста на РТВ Војводина

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због тога што се руководство Радио Телевизије Војводина, приликом кажњавања грубог пропуста до ког је дошло у Дневнику ове телевизије 23. марта ове године, упустило у политичку квалификацију грешке титлерке која је добила отказ.

Генерални директор ове куће Блажо Поповић саопштио је, подсећамо, да је потпис „Потврда непријатељства“ уз прилог о разговору Бориса Тадића и Владимира Путина представљао „напад на РТВ“ и „покушај да се пољуљају и угрозе пријатељски односи између српског и руског народа“.

Грешке је потребно и исправљати и кажњавати, али УНС упозорава да улазак у мотиве пропуста који је направио запослени, по закону подразумева како одређени поступак, тако и стручност. Политичка оцена мотива грешке, која је могла настати и због лоше организације рада, немара, расејаности или преоптерећености, подсећа на политкомесарски начин рада из бившег времена.

УНС је забринут због тога што је руководство РТВ Војводине пропуст у раду беспризивно прогласило политичким преступом. Закључивање о политичкој позадини нечије грешке по Поповићевом методу „једно слово је грешка, а два су већ предумишљај“, за УНС је, а верујемо и за суд, неприхватљиво.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси