Насловна  |  Саопштења  |  Чланови Радне групе за безбедност новинара: Неприхватљиво да Симоновић поново етикетира Жиг инфо

23. 03. 2019.

Чланови Радне група за безбедност новинара из медијских асоцијација и удружења осуђују поступак бившег председника ГО Гроцка Драгољуба Симоновића који је поново етикетирао редакцију Жиг инфо.

Симоновић је, након што је пуштен из притвора, преко свог приватног профила на друштвеној мрежи Фејсбук, пренео наводе портала који воде кампању против портала Жиг инфо. Подсећамо да је осумњичен да је наложио подметање пожара у кућу новинара тог портала Милана Јовановића.

Разумемо да преношење навода са портала није забрањено, али мислимо да човек против кога се води поступак, и који је пуштен да се брани са слободе, не би никако смео да се на овај начин обраћа онима који су оштећени у том поступку.

Уредник портала Жиг инфо Жељко Маторчевић је након овог чина обавестио новинарска удружења да је забринут за безбедност свих чланова редакције као и за безбедност њихових попродица.

Јавно пружајући подршку кампањи против редакције Жиг инфо Симоновић показује да не мења однос према новинарима који су критички писали о његовом раду, чиме баца сенку и на судску одлуку да му се дозволи да се брани са слободе.

Уверени смо да због оваквог понашања Симоновића има разлога за преиспитивање одлуке којом је пуштен да се брани са слободе.

Удружење новинара Србије

Независно удружење новинара Србије