Насловна  |  Саопштења  |  Чланови Радне групе за безбедност новинара: Неприхватљиво да Симоновић поново етикетира Жиг инфо
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

23. 03. 2019.

Чланови Радне групе за безбедност новинара: Неприхватљиво да Симоновић поново етикетира Жиг инфо

Чланови Радне група за безбедност новинара из медијских асоцијација и удружења осуђују поступак бившег председника ГО Гроцка Драгољуба Симоновића који је поново етикетирао редакцију Жиг инфо.

Симоновић је, након што је пуштен из притвора, преко свог приватног профила на друштвеној мрежи Фејсбук, пренео наводе портала који воде кампању против портала Жиг инфо. Подсећамо да је осумњичен да је наложио подметање пожара у кућу новинара тог портала Милана Јовановића.

Разумемо да преношење навода са портала није забрањено, али мислимо да човек против кога се води поступак, и који је пуштен да се брани са слободе, не би никако смео да се на овај начин обраћа онима који су оштећени у том поступку.

Уредник портала Жиг инфо Жељко Маторчевић је након овог чина обавестио новинарска удружења да је забринут за безбедност свих чланова редакције као и за безбедност њихових попродица.

Јавно пружајући подршку кампањи против редакције Жиг инфо Симоновић показује да не мења однос према новинарима који су критички писали о његовом раду, чиме баца сенку и на судску одлуку да му се дозволи да се брани са слободе.

Уверени смо да због оваквог понашања Симоновића има разлога за преиспитивање одлуке којом је пуштен да се брани са слободе.

 

Удружење новинара Србије

Независно удружење новинара Србије

 Независно друштво новинара Војводине

 Асоцијација независних електронских медија

 Асоцијација медија

 Асоцијација онлајн медија

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси