Насловна  |  Саопштења  |  Управа УНС-а: Јавни сервиси пресудни за демократију, неопходна заштита новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

20. 03. 2019.

Управа УНС-а: Јавни сервиси пресудни за демократију, неопходна заштита новинара

Управа Удружења новинара Србије (УНС) још једном подсећа све политичке актере да насиље над медијима није начин да се освоји више слободе и независности у њиховом извештавању и тражи од Владе Србије и народних посланика да изменама закона обезбеде стабилно финансирање јавних сервиса које неће зависити од воље било које странке.

Управа УНС-а подсећа да су запослене на Радио-телевизији Србије подржали Међународна федерација новинара (ИФЈ), Европска федерација новинара (ЕФЈ) и представник ОЕБС-а за слободу медија, што је јасан знак охрабрења запосленима на РТС-у и позив да се одупру свакој врсти притиска, споља и изнутра. 

Јавни сервиси, Радио-телевизија Србије и Радио-телевизија Војводине, имају пресудан значај за развој демократије и очување разноврсности друштва. Управа УНС-а охрабрује новинаре и уредништво РТС и РТВ да не одступају од професионалних стандарда, Кодекса новинара и интереса јавности, а грађане позива да подрже новинаре који се суочавају с претњама и притисцима. 

Због великог значаја који РТС и РТВ имају у друштву и обавезе да увек објективно информишу грађане, УНС ће наставити да штити сваког колегу који буде спречен у обављању својих професионалних дужности.  

У Београду, 20. марта 2019. године

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси