Насловна  |  Саопштења  |  Новинарска и медијска удружења: Заштитити новинара Милана Јовановића

09. 03. 2019.

Новинарска и медијска удружења: Заштитити новинара Милана Јовановића

Чланови Радне група за безбедност новинара из медијских асоцијација и удружења скрећу пажњу на могуће лоше последице одлуке о пуштању на слободу председника ГО Гроцка Драгољуба Симоновића, осумњиченог да је наложио подметање пожара у кућу новинара Милана Јовановића.

Сам Јовановић каже да је након те одлуке забринут за своју безбедност и безбедност своје породице и да се плаши, због чега је важно да надлежни органи јавне власти предузму одговарајуће мере. Такође, забринутост за своју безбедност изразио је и колега из редакције Жиг Инфо Жељко Маторчевић, који је физички нападнут два месеца пре напада на Јовановића.

Наставићемо да пратимо ситуацију и разговарати са Јовановићем и Маторчевићем. Уколико они буду сматрали да им је нужна заштита, Министарству унутрашњих послова ће бити предложено да размотри такву могућност.

Не желећи да доводимо у питање основаност одлуке надлежног суда, поздрављамо настојања Тужилаштва да буде продужен притвор Симоновићу.

Удружење новинара Србије

Независно удружење новинара Србије

Независно друштво новинара Војводине

Асоцијација независних електронских медија

Асоцијација медија

Асоцијација онлајн медија

суб

09.03.

2019.

Realan [нерегистровани] у 09:10

Ah

Zasto samo njega? Sta sa ostalima? Zar su manje vredni?

Одговори