Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Драгана Станојевић заслужила извињење, Будимир Ничић заштиту од увреда
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

14. 02. 2019.

УНС: Драгана Станојевић заслужила извињење, Будимир Ничић заштиту од увреда

Удружење новинара Србије (УНС) подржава саопштење уређивачког колегијума РТВ Грачанице у којем се најоштрије осуђују увреде на Фејсбуку упућене председнику УНС-а на Косову Будимиру Ничићу.

УНС је захвалан колегијуму РТВ Грачанице који је у новом саопштењу изоставио нетачне тврдње из претходног обраћања јавности, када је тврдио да је Будимир Ничић рекао колегиници Драгани Станојевић да je „режимска“.

УНС поздравља што у јучерашњем саопштењу уређивачког колегијума РТВ Грачанице нема нетачних информација да је Будимир Ничић био учесник протеста, као и да су већина колегиница и колега из РТВ Грачаница иступили из УНС-а.

Нажалост, иако је Ничић потврдио да је колегиници Драгани Станојевић у шали рекао „сликај, сликај па да пошаљеш Вучићу“ након што га је фотографисала док је извештавао са протеста „1 од 5 милиона“ због чега јој се јавно извинио, уређивачки колегијум РТВ Грачанице сада тврди да ју је он етикетирао као „Вучићеву новинарку“.

УНС истиче да је Драгана Станојевић заслужила извињење, а уређивачки колегијум РТВ Грачанице и она имају право и да га не прихвате. Међутим, новинари у свом раду, па и у међусобној комуникацији морају да се држе правила да су чињенице неприкосновене, а коментари слободни.

Објављивањем овог саопштења за УНС је ова преписка завршена.   

Коментари (1)

Остави коментар
суб

16.02.

2019.

anonymous [нерегистровани] у 11:48

HM

Šta ostade od UNS-a!...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси