Насловна  |  Саопштења  |  УНС забринут због стања у "Светлости"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

09. 02. 2011.

УНС забринут због стања у "Светлости"

Удружење новинара Србије је забринуто због најновијих дешавања у крагујевачком недељнику "Светлост", где је једном од штрајкача позлило након састанка са председником Управног одбора ове медијске куће Гвозденом Јовановићем.

Штрајкачи, који су у понедељак почели штрајк, трпе притиске од појединих чланова Управног одбора да почну да раде, иако им пословодство дугује у просеку дванаест плата.

Према речима председника штрајкачког одбора Срђе Рихтеровића, председник Управног одбора "Светлости" Гвозден Јовановић је штрајкачима поручио да „ће новине изаћи са њима или без њих“, а већ је ангажовао особе ван куће да уређују новине чиме је прекршен Закон о штрајку.

Удружење новинара Србије позива надлежне инспекције да хитно испитају стање у овој информативној кући и према послодавцу предузму законом предвиђене мере.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси