Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Хитно истражити ко прети редакцији Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

05. 02. 2019.

УНС: Хитно истражити ко прети редакцији Н1

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује и од полиције и тужилаштва тражи хитну истрагу претњи упућених редакцији телевизије Н1. Како је навела ова телевизија, у њихову редакцију стигло је писмо у којем се, између сталог, наводи: "Да ли ви имате ваше породице, убијате нашу децу и унуке, а нисте свесни ако дође до рушења, ваша зграда ће међу првима отићи у ваздух, а може се десити да останете без својих најмилијих. И зато вас ми ветерани упозоравамо да се не играте са ничијом судбином јер је ваша судбина у нашим рукама".

У писму је била књижица Савеза ратних ветерана Србије, а пошиљалац се потписао као „Београдски ветерани ратова 1999. године“. Председник Савеза ратних ветерана Србије Жељко Вукелић рекао је за Н1 да ово удружење не стоји иза послатих порука и да желе да полиција испита случај.

УНС подсећа да је, према одредбама Кривичног законика, за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем, предвиђена затворска казна од шест месеци до пет година затвора.

УНС очекује да одговорни за ове претње у складу са тим буду и кажњени.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси